Beitske Visser vierde in W Series op circuit van Assen

DRONTEN • Za 20 juli 2019 | 21:20 • Zaterdag 20 juli 2019 | 21:20

Autocoureur Beitske Visser uit Dronten is zaterdag op het TT Circuit van Assen vierde geworden in de W Series-race. De 24-jarige autocoureur verstevigt daarmee haar 2e positie in het klassement.

Visser startte vanaf de vierde plek maar werd meteen na de start ingehaald. In de vijfde ronde passeerde Visser de Australische Caitlin Wood. Daarna ging ze op jacht naar de derde plek van de Britse Jamie Chadwick. Ondanks dat ze het gat met haar voorganger snel dicht reed kwam Visser er niet voorbij. Uiteindelijk eindigde ze als vierde.

De race werd gewonnen door de Emma Kimiläinen uit Finland. In het kampioenschap behoudt Visser met 85 punten de tweede plek. Ze heeft dertien punten achterstand op Chadwick, die aan de leiding gaat.

De laatste race van het seizoen om het kampioenschap in de W Series is op 11 augustus op het Britse circuit Brands Hatch.