Van de Westeringh met Oranje onder 19 naar halve finale EK

ZEEWOLDE • Ma 22 juli 2019 | 21:59 • Maandag 22 juli 2019 | 21:59

Voetbalster Kirsten van de Westeringh uit Zeewolde heeft maandagavond met Oranje onder de 19 jaar de halve finale van het EK bereikt. In de derde groepswedstrijd waren de jonge leeuwinnen met 4-0 te sterk voor Schotland.

Oranje moest winnen om de halve finale te bereiken, nadat het zaterdag met 3-1 onderuit ging tegen Frankrijk. Het Nederlands elftal kwam tegen Schotland al na acht minuten op voorsprong door een doelpunt van Lynn Wilms. Marisa Olislagers verdubbelde in de eerste helft nog de score. In de slotfase van de tweede helft scoorde Lisa Doorn tweemaal.

In de halve finale neemt Oranje het donderdagavond op tegen zesvoudig Europees Kampioen Duitsland. De andere halve finale gaat tussen Spanje en Frankrijk.