Almeerse G-hockeyers naar EK ParaHockey

ALMERE • Wo 14 augustus 2019 | 22:43 • Woensdag 14 augustus 2019 | 22:43

Twee spelers van de Almeerse Hockey Club doen vanaf komende week mee aan het EK ParaHockey in Antwerpen. Frank Wessels en Juan Andres de Koning zijn geselecteerd in de categorie G-hockey. G-hockey is hockey voor spelers met een verstandelijke beperking, die niet afhankelijk zijn van een rolstoel.

Nederland wordt tijdens het EK ParaHockey vertegenwoordigd door twee teams. In totaal worden er twintig spelers afgevaardigd van Nederlandse hockeyclubs

ParaHockey is een internationale verzamelnaam voor hockey voor spelers met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Onder ParaHockey vallen het G-Hockey (verstandelijke beperking), LG hockey (voor mensen met een lichamelijke beperking, die niet rolstoelgebonden zijn), H-Hockey (handbewogen rolstoelhockey) en het E-Hockey (hockey met electronische rolstoelen).

De Euro ParaHockey Championships worden van 19 augustus tot en met 21 augustus in Antwerpen. Het toernooi wordt gelijktijdig gehouden met de EK voor senioren bij zowel de mannen als de vrouwen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel