AZ wint tweede editie Challenge Event

ALMERE • Zo 18 augustus 2019 | 19:26 • Zondag 18 augustus 2019 | 19:26

De tweede editie van het Almere Challenge Event is gewonnen door AZ onder de 19 jaar. In de finale was de ploeg uit Alkmaar met 1-0 te sterk voor het Japanse Cerezo Osaka.

Het Almere Challenge Event is een groot jeudgtoernooi, waaraan 8 teams uit binnen- en buitenland deelnemen. De organisatie wist het Japanse Cerezo Osaka, het Schotse Aberdeen, Standard Luik uit België, het Zweedse Helsingborgs IF en het Italiaanse Parma Calcio naar Almere te halen. Naast Almere City FC waren ook de Nederlandse profclubs FC Utrecht en AZ dit weekeinde van de partij tijdens het toernooi voor spelers onder de 19 jaar.

Naast het voetbaltoernooi werd er ook een E-Sports toernooi georganiseerd. Jongeren konden achter de spelcomputer kruipen om het toernooi te winnen. "We willen het toernooi voor iedereen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Hiermee hopen we de bezoekers meer bij het evenement te betrekken", aldus organisator Wouter Griekspoor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel