Verbouwing Yanmar Stadion gestart

ALMERE • Ma 19 augustus 2019 | 11:11 • Maandag 19 augustus 2019 | 11:11

Voetbalclub Almere City FC is maandagmorgen begonnen met de verbouwing van het Yanmar Stadion. De eerste fase van de werkzaamheden is gestart met de sloop van de oude E/F tribune, die in de volksmond ook bekendstond als de 'fietsenstalling'.

Op de plek van deze oude E/F tribune (lange zijde) moet tijdens de eerste seizoenshelft een nieuwe moderne hoofdtribune verrijzen. De eerste paal voor deze nieuwe tribune gaat volgende week maandag de grond in. De planning is dat de nieuwe hoofdtribune eind december af is en tijdens de eerste thuiswedstrijd van 2020 in gebruik genomen zal worden.

De verbouwing van het Yanmar Stadion zal gefaseerd worden uitgevoerd. Het nieuwe stadion dat plaats moet gaan bieden aan 4500 toeschouwers moet in mei 2020 klaar zijn.

De verbouwing heeft wel vertraging opgelopen. Fans die al een seizoenskaart voor het nieuwe stadion hadden gekocht krijgen een alternatieve plek of compensatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel