Darter Nentjes door derde negendarter in rijtje grootheden

URK • Di 20 augustus 2019 | 20:30 • Dinsdag 20 augustus 2019 | 20:30

Darter Geert Nentjes uit Urk heeft afgelopen weekend voor de derde keer dit jaar een negendarter gegooid. Dat betekent dat hij met negen pijlen het totaal van 501 punten heeft behaald. Negen is het minimaal aantal pijlen waarmee dit puntentotaal kan worden gegooid.

Met dit wapenfeit werd de darter onderdeel van een select gezelschap. Slechts zes andere darters wisten eerder drie negendarters in één jaar op het PDC-circuit te behalen. Alle zes zijn winnaars van wereldtitels bij de profbond PDC. Onder meer Michael van Gerwen, Phil Taylor en Adrian Lewis gingen Nentjes voor.

Ondanks de negendarter verloor de Urker de wedstrijd met 4-3 van landgenoot Levy Frauenfelder. Het veertiende toernooi van de PDC Development Tour werd daardoor geen succes. Nentjes wist zich hetzelfde weekend meteen te revancheren door toernooi vijftien wel op zijn naam te schrijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel