Talentvolle hockeykeeper Wijsman niet bang voor druk

ALMERE • Wo 21 augustus 2019 | 6:44 • Woensdag 21 augustus 2019 | 6:44

De verwachtingen zijn hooggespannen voor keeper Flip Wijsman van de Almeerse Hockey Club. Hij is 18 jaar, jeugdinternational en deze zomer overgekomen van topclub Bloemendaal. Daar was hij vorig seizoen actief als keeper van het A1 elftal, Heren 2 en reservedoelman bij het eerste elftal.

Wijsman geldt als hét keeperstalent van Nederland, maar kan goed met die druk omgaan. "Ik ben van mezelf een vrij rustige jongen. Ik weet dat ik niet snel onder de indruk ben en wel tegen een stootje kan. Dit seizoen wil ik mij verder ontwikkelen. Ik denk dat de Almeerse daar de ideale club voor is."

Youri Beck was jarenlang eerste doelman bij de Almeerse Hockey Club, maar wil komend seizoen om sociaal/maatschappelijke redenen minder gaan trainen bij de club. Beck wordt nu de mentor van Wijsman. "De bedoeling is dat ik hem een beetje ga coachen. Wedstrijdbeelden analyseren en waar het kan wat tips geven. Ik heb toch veel jaren ervaring in het hockey. Hopelijk kan ik dat overdragen aan hem."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel