City FC speelt gelijk tegen Helmond Sport

ALMERE • Vr 23 augustus 2019 | 19:49 • Vrijdag 23 augustus 2019 | 19:49

Almere City FC heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. In stadion De Braak werd het uiteindelijk 1-1. De Almeerders speelden ruim 70 minuten met 10 man.

In de eerste helft moest Almere City FC al na 20 minuten verder met 10 man, nadat rechtsback Bram van Vlerken uit het veld werd gestuurd. De geboren Helmonder maakte een natrappende beweging richting Joeri Poelmans en kreeg direct de rode kaart voorgeschoteld van scheidsrechter Kooij.

Helmond Sport kreeg vervolgens goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar doelman Joshua Smits was attent. Tien minuten voor rust kwam Almere City FC verrassend op voorsprong, nadat Torino Hunte naar de grond werd gewerkt in het strafschopgebied. Niek Vossebelt benutte vervolgens het buitenkansje vanaf 11 meter en bepaalde de ruststand op 0-1.

In de tweede helft ging Helmond Sport op zoek naar de gelijkmaker tegen 10 Almeerders. Die gelijkmaker kwam op het bord in de 67e minuut, nadat invaller Bram Zwanen de Almeerse defensie te slim af was in de zestien en de bal vervolgens langs Joshua Smits mocht schieten.

Almere City trainer Molenaar ging vervolgens wisselen en bracht Faris Hammouti voor aanvaller Shayon Harrison en Mees Kaandorp voor Torino Hunte. In de slotfase kon het alle kanten op: Kaandorp was 5 minuten voor tijd dichtbij de 1-2, maar stuitte op Helmond goalie Van Gassel. Ook Helmond Sport was nog heel gevaarlijk: diep in de extra tijd kreeg invaller Zwanen een dot van een kans om de winnende treffer te maken, maar Joshua Smits redde knap en stelde de 1-1 veilig.