Van Damme wint Ketelhavenloop

DRONTEN • Zo 1 september 2019 | 14:42 • Zondag 1 september 2019 | 14:42

Hardloper Jeroen van Damme uit Roosendaal heeft zondag de 24e editie van de Ketelhavenloop in Ketelhaven gewonnen. De vijf voorgaande jaren werd de loop gewonnen door Gary Hawery uit Lelystad, maar hij kon het tempo dit keer niet bijhouden en werd derde.

Jeroen van Damme liep de tien kilometer in een tijd van 33 minuten en 40 seconden en is dus de te kloppen man voor volgend jaar. Hij werd door de organisatie van de Ketelhavenloop uitgenodigd om de strijd aan te binden met Hawery.

"Ik heb vorige week nog een tien kilometer in de 33 minuten gelopen. Ik moet dus wel een redelijke kanshebber zijn vandaag", zei Van Damme voor aanvang van de wedstrijd.

En hij had gelijk, want Van Damme kwam weer in de 33e minuut over de streep en liep bijna drie minuten sneller dan de titelverdediger. "Het was best wel zwaar. Het was toch nog best warm en er stond een stevig windje. Maar het was leuk om te lopen, mooi rondje."

Bij de vrouwen werd Samantha de Knijff eerste op de tien kilometer in een tijd van 38 minuten en 25 seconden.

Volgend jaar wordt het 25-jarig jubileum van de Ketelhavenloop gevierd en gelopen op 30 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel