City FC wil dit seizoen promoveren

ALMERE • Di 3 september 2019 | 15:41 • Dinsdag 3 september 2019 | 15:41

De transfermarkt in de voetballerij sloot maandag om middernacht. Dat betekent dat spelers tot januari niet meer van club kunnen veranderen. Almere City FC heeft haar selectie dus definitief rond en algemeen directeur John Bes is helder over de doelstelling dit seizoen: "Wij willen promoveren, laat dat duidelijk zijn!"

Bes gaat verder: "Dit jaar gaan de eerste twee ploegen over naar de Eredivisie. Ik denk persoonlijk dat wij een selectie hebben waarmee het zou kunnen, maar er zijn meerdere clubs met sterke selecties. We proberen te promoveren met de play-offs als vangnet".

Begroting licht gestegen
De selectie van Almere City FC bleef deze zomer nagenoeg intact. Daarnaast versterkte de club zich met onder andere spits Thomas Verheydt van Go Ahead Eagles, ex-Tottenham Hotspur speler Shayon Harrison en FC Utrecht-huurling Nick Venema. De totale begroting van de Almeerders is licht gestegen naar 5 miljoen euro. Volgens de algemene directeur gaat 35% van de omzet van de club naar de spelersbegroting.

Nieuwe technisch directeur
Almere City FC zal komend seizoen een nieuwe technisch directeur aanstellen. De club is nog altijd op zoek naar een opvolger voor Robert Maaskant, die afgelopen zomer bij City vertrok om weer aan de slag te gaan als trainer bij Eredivisieclub VVV. Volgens Bes heeft de aanstelling van de nieuwe technische man geen haast: "De noodzaak is er nu niet, want de transferwindow is afgelopen. Het technische beleidsstuk ligt er. De voorbereiding voor het seizoen 2020-2021 begint met het uitzoeken van de ideale technische man voor Almere City FC".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel