Van Lunteren met Oranje te sterk voor Turkije

ALMERE • Di 3 september 2019 | 22:40 • Dinsdag 3 september 2019 | 22:40

Voetbalster Desiree van Lunteren uit Almere heeft met het Nederlands vrouwenelftal een EK kwalificatieduel tegen Turkije gewonnen. De Oranje Leeuwinnen waren dinsdagavond in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen met 3-0 veel te sterk voor de Turkse dames.

Nederland kwam voor rust via Stefanie van der Gragt op voorsprong. Na de pauze waren Daniëlle van der Donk en Sherida Spitse (strafschop) de doelpuntenmakers.

Van Lunteren werd tien minuten voor tijd gewisseld voor Lynn Wilms van FC Utrecht die mocht debuteren.

Oranje gaat na twee gewonnen duels stevig aan kop in groep A. De overige landen in de groep zijn Rusland, Slovenië, Estland en Kosovo. Oranje gaat op 4 oktober op bezoek bij Slovenië.