Handballers HAVAS boeken historische winst

ALMERE • Za 7 september 2019 | 22:33 • Zaterdag 7 september 2019 | 22:33

De handballers van HAVAS uit Almere hebben zaterdagavond in de eredivisie de eerste punten gepakt. In sporthal Stedenwijk won de promovendus met 33-28 van Tachos uit Waalwijk. Met deze eerste overwinning ooit in de eredivisie schrijven de Almeerders geschiedenis.

De handballers die vorige week tijdens de eerste speelronde in Arnhem met 36-30 verloren van DFS begonnen voor eigen publiek voortvarend aan het duel. De ploeg van coach Sicco Timmerman bouwde in de eerste helft gestaag aan een voorsprong. Bij de rust gingen de Almeerders daardoor met 17-10 aan de leiding.

Halverwege de tweede helft hadden de Almeerders het even moeilijk. De tegenstander uit Waalwijk nam in die fase meer risico en zette Havas flink onder druk. De Almeerders bleven echter vechten en verdedigden met succes de voorsprong. Dat de ploeg overeind bleef was voor een belangrijk deel toe te schrijven aan doelman Jeffrey Bos. Hij hield met fantastische reddingen zijn ploeg keer op keer op de been.