City FC aast op eerste uitzege bij Excelsior

ALMERE • Do 12 september 2019 | 16:07 • Donderdag 12 september 2019 | 16:07

De profvoetballers van Almere City FC gaan vrijdagavond op jacht naar de eerste uitzege van het seizoen. In Rotterdam speelt de ploeg van Robert Molenaar de uitwedstrijd tegen Excelsior, de huidige nummer 3 van de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC is na de 1-0 zege van afgelopen zondag tegen FC Volendam opgeklommen naar de zesde plek van de ranglijst.

Juk afgooien
Trainer Robert Molenaar wil in Kralingen een ander Almere City FC zien dan afgelopen zondag: “ Ik vind dat we het juk van ons moeten afgooien. We moeten laten zien waarom we het Almere embleem dragen. Ik vind dat we meer dynamiek moeten laten zien en meer durf moeten tonen. Dan komt het voetballende vermogen, dat er in zit, vanzelf”, aldus de oefenmeester.

Kip heeft ribblessure
Ricardo Kip liep afgelopen zondag een rib-blessure op tijdens het treffen met FC Volendam. Zijn meespelen tegen Excelsior is daarom twijfelachtig. Ook de aanvallers James Efmorfidis en Thomas Verheydt en verdediger Ruggerio Mannes ontbreken in Rotterdam vanwege blessure’s. Ze hebben allen nog niet de groepstraining hervat.

Etemadi uitgeschakeld tot 2020
Reserve doelman Agil Etemadi heeft een
hernia. Nader onderzoek in de Bergman kliniek heeft deze week aangetoond dat hij niet persé geopereerd hoeft te worden: rust en fysiotherapie moeten de rug van de keeper doen laten herstellen. Etemadi verwacht pas na de winterstop de training te kunnen hervatten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel