Coureur Beitske Visser ook volgend seizoen in de W Series

DRONTEN • Vr 13 september 2019 | 6:52 • Vrijdag 13 september 2019 | 6:52

Autocoureur Beitske Visser uit Dronten rijdt volgend jaar haar tweede seizoen in de W Series. De organisatie heeft donderdag de lijst met namen vrijgegeven.

Visser, die het afgelopen raceseizoen tweede werd in de strijd om het kampioenschap, is samen met nog elf coureurs verzekerd van een stoeltje in de W Series. Daarnaast zijn er nog acht plekken te verdelen in de raceklasse. Die worden verdeeld onder een groep van veertien vrouwen, die volgende week maandag beginnen aan een driedaagse testsessie op het circuit in het Spaanse Almería.

Visser is één van de twee coureurs die een richttijd mag neerzetten voor haar potentiële concurrenten. Daarnaast wordt er ook geoefend in de simulator.

Beitske Visser veroverde vorig jaar een stoeltje tijdens een vierdaagse test op het circuit van Almería in Spanje. In totaal werden er 18 coureurs geselecteerd uit een groep van 54 vrouwen voor het eerste seizoen. In totaal werden er het afgelopen seizoen zes grands prix in Europa gereden in het voorprogramma van de DTM.

Onder de veertien coureurs die zich aanstaande maandag melden in Spanje, zijn geen Nederlanders. Vorig jaar nam Visser het nog op tegen drie landgenoten in de strijd om een stoeltje.

De raceklasse, die mede door voormalig Formule 1-coureur David Coulthard is opgezet, werd vorig jaar in het leven geroepen om de autosport aantrekkelijker te maken voor vrouwen. Het idee is dat het uiteindelijk moet leiden tot vrouwelijke coureurs in de Formule 1.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel