City FC onderuit bij Excelsior

ALMERE • Vr 13 september 2019 | 19:43 • Vrijdag 13 september 2019 | 19:43

Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Excelsior verloren. In Rotterdam was de thuisploeg met 4-2 te sterk voor de formatie van Robert Molenaar. Door de nederlaag zakt de ploeg naar de 9e plaats van de Keuken Kampioen Divisie.

Bij rust was het nog 0-0 in Kralingen. Nadat de eerste helft redelijk in evenwicht was geweest, kwam Excelsior furieus uit de kleedkamer. Binnen zeven minuten stond de thuisploeg met 2-0 voor via goals van Rai Vloet (fraaie volley vanaf rand zestienmetergebied) en Joel Zwarts (kopbal).

Vervolgens miste Almere City FC een strafschop via Niek Vossebelt, die de bal recht op Excelsior doelman Damen schoot. Toch kwamen de Almeerders even later wel terug in de wedstrijd via een treffer Shayon Harrison in de 64e minuut. Nauwelijks 5 minuten later knalde Rai Vloet van grote afstand de 3-1 binnen namens Excelsior, na balverlies van Youri Loen.

Toch toonde Almere City andermaal veerkracht en kwam de ploeg door een goal van invaller Anass Ahannach in de 77e minuut wederom terug in de wedstrijd: 3-2. De ploeg van Molenaar was vervolgens dichtbij de 3-3, maar vlak voor tijd counterde Excelsior alsnog naar 4-2. Uitgerekend Stijn Meijer, die eind augustus Almere City verruilde voor Excelsior, scoorde deze belangrijke goal voor de thuisploeg.

Een opmerkelijk voorval in de rust van de wedstrijd.