Roy Koffijberg per direct gestopt met topjudo

DRONTEN • Wo 18 september 2019 | 18:27 • Woensdag 18 september 2019 | 18:27

Roy Koffijberg uit Dronten is met onmiddellijke ingang gestopt met topjudo. "Na een periode van veel emoties, heel veel nadenken en nog meer praten is dit wat ik heb moeten besluiten", laat hij op Facebook weten.

Koffijberg schrijft dat zijn drastische beslissing om te stoppen met judo te maken heeft met een verschil in visie met de bond: "Na heel veel proberen ben ik er met de Nederlandse judo federatie niet uitgekomen in de visie die wij hebben over mijn toekomst in judo. Ik had het heel graag anders gezien. Ook al sta ik volledig achter mijn eigen besluit, het is absoluut geen gemakkelijk besluit. Ik wil niet iets doen waar ik niet achter sta en waarin ik geen vertrouwen heb", aldus Koffijberg.

Koffijberg won vier jaar geleden nog goud op de Europese Kampioenschappen onder de 21 jaar. Vorig jaar debuteerde hij bij de wereldkampioenschappen voor senioren in Bakoe (Azerbeidzjan). Koffijberg had als droom om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio van 2020. De afgelopen jaren werkte hij op Papendal fulltime aan zijn Olympische droom.

Roy Koffijberg op Facebook:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel