Nieuw taekwondo-toernooi in Topsporthal

ALMERE • Za 21 september 2019 | 15:43 • Zaterdag 21 september 2019 | 15:43

In de Topsporthal in Almere werd zaterdag de eerste editie van 'The Battle of the Lowlands' georganiseerd. Bij dit taekwondo-toernooi kunnen Nederlanders zich kwalificeren voor een EK of WK, maar de deelnemers kwamen niet alleen uit Nederland. "Er zijn ook deelnemers uit Japan, Duitsland en Italië, dus het is ook een internationaal toernooi", aldus organisator Henno Kleijwegt.

De organisatie van 'The Battle of the Lowlands' ligt in handen van vereniging Hwa-Rangdo uit Zeewolde. De vereniging timmert in Nederland steeds meer aan de weg. "We trainen ook in Biddinghuizen en Dronten en landelijk zijn we één van de grotere verenigingen. Daar ben ik erg trots op", aldus Kleijwegt, die ook voorzitter is van HWA-Rango.

In het taekwondo zijn twee bonden, die verschillende spelregels hanteren. De versie die het bekendst is, is waarbij de deelnemer alleen mag uitdelen met de voeten en waarbij je een helm en speciaal pak draagt. Bij Battle of the Lowlands wordt juist de andere variant beoefend. Hierbij mag je zowel handen als voeten gebruiken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel