Handballers HAVAS kansloos ten onder

ALMERE • Za 21 september 2019 | 22:22 • Zaterdag 21 september 2019 | 22:22

De handballers van HAVAS uit Almere hebben zaterdagavond een thuisduel in de eredivisie verloren. De ploeg van trainer Sicco Timmerman ging in sporthal Stedenwijk met 20-33 onderuit tegen Quintus. Bij de rust keken de Almeerders al tegen een achterstand aan van 14-7.

HAVAS liep vanaf het begin achter de feiten aan. De tegenstander uit Kwintsheul die als titelkandidaat kan worden gezien, was duidelijk een maatje te groot voor de promovendus uit Almere. De gasten liepen al snel uit naar een 0-5 voorsprong. HAVAS kwam daarna iets beter in de wedstrijd, mede dankzij treffers van speler/trainer Theo van den Berg. Hij nam de helft van de doelpuntenproductie voor zijn rekening.

In het tweede bedrijf was het wedstrijdbeeld hetzelfde. Quintus ging veel beter om met de kansen en liep daardoor verder uit. De Almeerders gingen in de tweede helft slordig om met de mogelijkheden, waardoor de ploeg er niet in slaagde aansluiting bij de tegenstander te vinden.