Trainerscrisis afgewend bij SVL; Zaki blijft

LELYSTAD • Wo 2 oktober 2019 | 16:52 • Woensdag 2 oktober 2019 | 16:52

Meloudi Zaki blijft trainer van SV Lelystad'67. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de trainer en het bestuur van de voetbalclub waarin volgens Zaki 'harde woorden' zijn gevallen. Zaterdag ging de tweedeklasser met 13-1 onderuit tegen Veensche Boys, waarna Zaki zijn contract wilde inleveren. Ook de openingswedstrijd een week eerder werd met dikke cijfers verloren.

Zaki laat weten dat zijn wens om op te stappen niet werd ingegeven door de ploeg en behaalde resultaten zelf, maar vooral voortkwam uit frustratie met het bestuur. Volgens Zaki leiden randzaken als de kleedkamerindeling, slecht materiaal en trainingstijden af van het voetbal zelf. Ook zou het nieuwe bestuur dat in juni van dit jaar aantrad, nog onvoldoende betrokken zijn bij het eerste elftal. Het bestuur heeft beterschap beloofd en toegezegd serieus aan de slag te gaan met de 'wensenlijst' van Zaki en diens technische staf.

Volgens trainer Zaki is met het bestuur van SV Lelystad geen termijn afgesproken waarbinnen het voetbal weer op de rit moet zijn. Hij belooft dan ook niet direct punten voor de ploeg uit Lelystad, maar noemt het nu het belangrijkste dat er eerst rust rond de ploeg wordt gecreëerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel