City FC pakt punt bij De Graafschap

ALMERE • Vr 4 oktober 2019 | 19:18 • Vrijdag 4 oktober 2019 | 19:18

Almere City FC heeft vrijdagavond gelijkgespeeld bij De Graafschap.Op de Vijverberg werd het uiteindelijk 0-0.

In de eerste helft was Almere City FC zeker niet de mindere ploeg in Doetinchem en kreeg het goede kansen om op een voorsprong te komen via Venema (vrije trap), Kaandorp (volley) en Harrison (kopbal). De Graafschap zag vlak voor rust een fraai afstandsschot van Nijland op de lat ploffen.

Almere City FC kwam in de openingsfase van de 2e helft zwaar onder druk te liggen en mocht van geluk spreken dat Nijland, Van den Boomen en Vet het vizier niet op scherp hadden staan. Ook in het vervolg van de 2e helft was De Graafschap dreigender, maar stond City doelman Smits zeer attent te keepen. In de slotfase kreeg Shayon Harrison nog twee opgelegde kansen op een treffer voor de Almeerders, maar het bleef 0-0 op De Vijverberg.

Almere City FC staat na het gelijke spel bij De Graafschap op de 7de plek van Keuken Kampioen Divisie. Volgende week zondag speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen het Go Ahead Eagles van oud Almere City trainer Jack de Gier.