Visser pakt podiumplaats in debuutjaar open 125 cc klasse

ALMERE • Do 10 oktober 2019 | 12:43 • Donderdag 10 oktober 2019 | 12:43

Motorcoureur Bastiaan Visser uit Almere is in zijn eerste seizoen in de open 125 cc klasse van de NK Junior Moto Racing op de tweede plaats geëindigd. Het 13-jarige motorsporttalent kwam slechts twee punten tekort voor de titel. Het kampioenschap werd met 306 punten gewonnen door Maik Duin uit Rijssen.

Visser die twee jaar geleden nog Nederlands kampioen werd op de minibike, maakte dit seizoen zijn debuut in de open 125 cc klasse. Hij won meteen de eerste twee races van het seizoen en bleef tot de laatste wedstrijd van het kampioenschap meedoen om de titel.

Met zijn prestaties heeft Visser deelname afgedwongen aan de kwalificatiewedstrijden voor de Red Bull Rookies Cup. Visser is een van de drie Nederlanders die hiervoor is geselecteerd.

In totaal strijden de honderd beste coureurs van over de hele wereld in zijn leeftijdscategorie tegen elkaar. Wie na de eerste selectiedag bij de beste twintig zit, mag komend seizoen uitkomen in de Rookies Cup. De kwalificatiewedstrijden vinden plaats in het Spaanse Guardix van 14 tot en met 17 oktober.