Monsterzege voor SV Urk bij Buitenpost

URK • Za 12 oktober 2019 | 16:33 • Zaterdag 12 oktober 2019 | 16:33

SV Urk heeft zaterdagmiddag een monsterzege geboekt op bezoek bij Buitenpost. De Urkers wonnen in Friesland met 8-0.

Via een benutte strafschop van Riekelt-Jan Brands kwamen de bezoekers al snel op voorsprong. William de Boer vergrootte de marge halverwege de eerste helft tot 2-0. Danny Boersma van Buitenpost had al een gele kaart voor praten en kreeg van scheidsrechter Keijl zijn tweede gele kaart na een overtreding op William de Boer en kon gaan douchen. Nog voor rust vergrootte Urk de voorsprong tot 3-0 door een doelpunt van Jan van Slooten.

In de tweede helft liep Urk over de Friezen heen. William de Boer en Jelle de Boer zorgden binnen tien minuten na rust voor de 4-0 en 5-0. Dit duo zorgde ook voor 6-0 en 7-0. In de slotfase bracht Marinus Snoek de eindstand op 8-0.

Door de overwinning heeft SV Urk nu dertien punten na zeven gespeelde wedstrijden. Urk staat daarmee op de zesde plaats in de hoofdklasse B.