City FC speelt met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles

ALMERE • Zo 13 oktober 2019 | 14:32 • Zondag 13 oktober 2019 | 14:32

Almere City FC heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet kunnen winnen. In het eigen Yanmar stadion kwamen beide ploegen niet verder dan 1-1. Hiermee kwam er een einde aan een fraaie reeks van negen thuiszeges op rij voor de Almeerders.

In de eerste helft waren de kansen schaars. Torino Hunte was namens de thuisploeg dichtbij de openingstreffer na een afgeslagen corner: zijn boogbal belandde echter op de lat. Go Ahead Eagles claimde een strafschop, nadat Navratil naar de grond ging in de zestien. De ruststand was 0-0.

In de 2e helft moesten de gasten na 65 minuten verder met 10 man na de 2e gele kaart voor Corboz. Vervolgens kwam Almere City 20 minuten voor tijd op voorsprong door Shayon Harrison: Nick Venema profiteerde van een uitglijder van Beukema en bediende vervolgens de jonge Engelsman: 1-0. Ondanks haar numerieke minderheid kwam Go Ahead Eagles 10 minuten voor tijd op gelijke hoogte: een vrije trap van Van der Venne vloog er van grote afstand rechtstreeks in: 1-1. Dit bleek ook de eindstand in Almere.