City FC roemloos uit het bekertoernooi tegen Eagles

FLEVOLAND • Di 29 oktober 2019 | 19:36 • Dinsdag 29 oktober 2019 | 19:36

Almere City FC is dinsdagavond in de eerste ronde van het toernooi om de KNVB beker uitgeschakeld. De ploeg van Robert Molenaar verloor op eigen veld met 1-3 van Go Ahead Eagles.

In de eerste helft kwamen de Almeerders na een half uur spelen op voorsprong na balverlies van Go Ahead speler Navratil. Hammouti bracht vervolgens James Efmorfidis in stelling, die met een geplaatst schot de 1-0 binnenschoot. Nauwelijks 5 minuten later lag de gelijkmaker alweer achter Almere City doelman Timo Plattel: Sam Beukema mocht een voorzet van Richard van der Venne vrij inkoppen in de zestien: 1-1. Nog voor rust kwamen de gasten ook op voorsprong: Van der Venne knalde een bal vanaf de rand zestien droog binnen: 1-2.

Ook in de tweede helft was Eagles de gevaarlijkere ploeg: Bannink raakte de lat en Pouwels stuitte van dichtbij op Plattel. Almere City stelde daar weinig tegenover. Een kwartier voor tijd viel het doek definitief voor de thuisploeg: Torino Hunte leed slordig balverlies in de eigen zestien en Edqvist mocht uiteindelijk het uiteindelijke nekschot lossen: 1-3.

Wedstrijdverloop:

Afgelopen: Almere City wordt thuis volledig terecht uitgeschakeld door GA Eagles

84. Plattel redt knap op een afsstandschot van Richard van der Venne.

77. Eagles komt op 1-3 in Almere via Edqvist na slordig balverlies van Hunte.

76. Counter Eagles: Mannes maakt vervolgens de overtreding komt goed weg met slechts geel.

69. Schot van Mees Kaandorp belandt in de handschoenen van Eagles goalie Jay Gorter.

66. Invaller Mannes lijdt knullig balverlies: Go Ahead verzuimt vervolgens met 4 tegen 2 de genadeklap uit te delen.

62: Dubbele wissel Almere City FC: Kip en Efmorfidis verlaten het veld voor Harrison en Hunte.

54. Weer is Eagles dichtbij de 1-3: maar Pouwels stuit van dichtbij op Plattel.

52. OEF: Almere City FC komt goed weg: Bannink verlengt een voorzet van Brito maar zijn inzet belandt via doelman Plattel op de lat.

47. City middenvelder Ricardo Kip krijgt geel.

46. De 2e helft is begonnen: Blackson heeft het veld verlaten bij Almere, hij is vervangen door Mannes.

Rust: 1-2

40. Richard van der Venne zet de gasten vanaf randje zestien op voorsprong: 1-2

36. Goal: Go Ahead Eagles komt heel simpel op gelijke hoogte: Sam Beukema mag een voorzet vanaf rechts van Richard van der Venne in het centrum geheel vrij binnenkoppen: 1-1

32. GOAL: Almere City FC komt op voorsprong door James Efmorfidis met een fraai geplaatst schot in de hoek. De Griek wordt in stelling gebracht door Hammouti na balverlies van Navratil: 1-0

26. Weer is James Efmorfidis gevaarlijk namens de thuisploeg: De Griek ziet zijn inzet uit de bovenhoek geranseld door keeper Gorter.

21. Kans Almere City: Blackson legt op Efmorfidis, maar die ziet zijn inzet geblokt. Appel voor hands wordt weggewuifd door scheidsrechter Van den Kerkhof.

9. City rechstback Hammouti krijgt een vrije doortocht richting de Eagles goal, maar op het laatste moment wordt zijn schot van richting veranderd en tot corner verwerkt.

7. Weer is Go Ahead Eagles gevaarlijk. Van der Venne legt aan vanaf de rand van de zestien, maar Plattel brengt redding ten koste van een corner.

3. Direct een grote kans voor de gasten: Navratil ziet zijn inzet gekeerd door doelman Timo Plattel

1. De bekerwedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.