Hockeydames blijven koploper na winst op QZ

ALMERE • Zo 10 november 2019 | 15:35 • Zondag 10 november 2019 | 15:35

Het eerste damesteam van de Almeerse Hockey Club blijft koploper van de Overgangsklasse na een thuisoverwinning op HCQZ. De ploeg van coach Harm Schoemaker was zondagmiddag thuis met 4-3 te sterk voor de ploeg uit Nijmegen.

De Almeerse dames begonnen zeer slecht aan de wedstrijd en keken al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Dhyamara Lacroes scoorde vervolgens de aansluitingstreffer, maar nog voor rust kwam QZ op 1-3.

In het derde kwart stelde de thuisploeg orde op zaken en kwam het via opnieuw Dhymara Lacroes en Quirine Angel terug tot 3-3. In het vierde en laatste kwart was het uiteindelijk routinier Sofia Verga, die de winnende 4-3 hard tegen de plank sloeg. In de slotminuten raakte QZ nog de paal, maar uiteindelijk won Almere en blijft het de trotse koploper in de Overgangsklasse.