Verheydt nog niet tegen FC Den Bosch

ALMERE • Do 21 november 2019 | 20:13 • Donderdag 21 november 2019 | 20:13

Almere City FC speelt vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch, de huidige nummer 14 van de Keuken Kampioen Divisie. De Almeerders staan na de nederlaag van afgelopen zondag bij koploper Cambuur op de negende plek van de ranglijst.

Spits Thomas Verheydt trainde donderdag volop mee met de groep, maar zal vrijdag nog niet bij de wedstrijd-selectie zitten. De aanvaller, die afgelopen zomer overkwam van Go Ahead Eagles, is volledig hersteld van een knieblessure. Trainer Robert Molenaar: "Deze wedstrijd komt net iets te vroeg voor Thomas. We hebben er wel even over getwijfeld, want Thomas vindt zichzelf fit genoeg om een minuut of 10 of 15 een bijdrage te hebben. Na overleg tussen mij, de medische staf en Thomas hebben we toch besloten het risico niet te nemen, want we zouden ons voor onze kop slaan als hij nu een spierscheuring oploopt", aldus Molenaar.

Vermoedelijke opstelling Almere City FC:

Smits, Hammouti, Meijers, Mirani, Blackson, Loen, Bensabouh, Kaandorp, Hunte, Efmorfidis en Harrison

Elke wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal ligt komend weekeinde één minuut stil. Op deze manier willen de clubs en spelers aandacht vragen voor de strijd tegen racisme. De actie volgt op de gebeurtenissen rond het duel FC Den Bosch - Excelsior van afgelopen zondag, toen Excelsior speler Mendes Moreira racistisch werd bejegend door een deel van de Bossche aanhang.Het is de bedoeling dat er dit weekeinde bij elk duel een statement gemaakt wordt na het eerste fluitsignaal. Terwijl de spelers stil blijven staan, verschijnt er op het scorebord: ”Racisme ? Dan voetballen we niet”. Aan het einde van de eerste helft wordt er wel een minuut extra tijd gerekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel