Hoofdklassers SV Urk en Flevo Boys onderuit

NOORDOOSTPOLDER • Za 23 november 2019 | 16:40 • Zaterdag 23 november 2019 | 16:40

In de hoofdklasse B hebben de amateurs van SV Urk en Flevo Boys uit Emmeloord hun wedstrijden verloren.

Flevo Boys kwam thuis in de eerste helft op 1-0 achterstand tegen VV Staphorst. Binnen tien minuten na de pauze kwam de ploeg uit Overijssel op een 0-2 voorsprong. Twaalf minuten voor tijd werden de zorgen voor Flevo Boys nog groter. Staphorst kopte de 0-3 binnen. In de laatste minuut werd de eindstand van 0-4 op het scorebord gezet.

In Assen was het na 45 minuten nog 0-0 tussen ACV en SV Urk. De Drenten scoorden 10 minuten na rust en dus kwam ACV op voorsprong. Een kwartier voor het einde zette ACV de eindstand van 2-0 op het scorebord.

Tijdens deze wedstrijden werd er de eerste minuut niet gevoetbald. In navolging van de clubs uit het betaalde voetbal maakten de hoofdklassers dit weekend ook een gezamenlijk statement tegen racisme: Racisme? Dan voetballen we niet! Aanleiding zijn de gebeurtenissen in de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior. Speler Ahmad Mendes Moreira werd racistisch bejegend.