Crossfit doet 'Sterkste vrouw' Patricia Smit de das om

LELYSTAD • Ma 25 november 2019 | 16:24 • Maandag 25 november 2019 | 16:24

Patricia Smit heeft zondag haar titel 'Sterkste vrouw van Nederland' niet kunnen prolongeren omdat er tijdens deze editie meer crossfit onderdelen op het programma stonden dan vorig jaar. Volgens trainer Dennis Gort was Smit, die het van pure kracht moet hebben, tijdens deze editie in Breda daardoor in het nadeel ten opzichte van de concurrentie.

De krachtpatser uit Lelystad pakte tijdens het NK nog wel twee Nederlandse records. Bij het deadliften zette ze een nieuw record neer van 205 kilogram. Bij het onderdeel log-press liet ze een nieuw Nederlands record noteren van 85 kilogram.

Smit wil sterker terugkomen. Volgens Freek Schavemaker, haar partner en coach, gaat Smit volgend jaar alle onderdelen van de wedstrijd op haar naam schrijven. Onder leiding van trainer Dennis Gort gaat de Lelystedelinge de komende tijd meer aandacht besteden aan de crossfit onderdelen. Hierbij ligt de nadruk meer op uithoudingsvermogen en explosiviteit dan op pure kracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel