City FC verliest ook bij Jong FC Utrecht

ALMERE • Ma 2 december 2019 | 19:32 • Maandag 2 december 2019 | 19:32

Almere City FC heeft maandagavond ook de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht verloren. De beloften uit de Domstad waren in eigen huis met 3-1 te sterk voor de Almeerders. Het was de eerste wedstrijd onder de nieuwe hoofdtrainer Ole Tobiasen na het ontslag van Robert Molenaar.

Bij rust keken de Almeerders al tegen 1-0 achterstand op sportpark Zoudenbalch na een vroege goal van de thuisploeg. Jong Utrecht speler Vaclav Cerny werd na 7 minuten weggestoken, kreeg een vrije doortocht en mocht een hoek uitzoeken: 1-0. Almere City FC had vervolgens veel balbezit, maar kwam niet tot grote kansen. In de extra tijd kreeg spits Thomas Verheydt een vrije schietkans, maar de aanvaller mikte hoog over.

In de 2e helft bracht Ole Tobiasen na een uur spelen Nick Venema voor James Efmorfidis. Toch was het Jong Utrecht dat na 67 minuten op 2-0 kwam via Issah Abass na een schitterende combinatie met Arweiler. In de slotfase kwam de thuisploeg via Velanas (op aangeven van Cerny) ook nog op 3-0. In de extra tijd redde FC Utrecht huurling Nick Venema de spreekwoordelijke eer voor de Almeerders: 3-1.

Almere City FC, dat nog altijd wacht op de eerste uitzege van het seizoen, blijft 11e in de Keuken Kampioen Divisie. Komende vrijdag speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen TOP Oss.