Hockeyer De Geus genomineerd voor FIH Award

ALMERE • Vr 6 december 2019 | 16:40 • Vrijdag 6 december 2019 | 16:40

Hockeyer Jonas de Geus uit Almere is bij de jaarlijkse verkiezingen van de FIH, de internationale hockeyfederatie, genomineerd in de categorie Rising Star (talent van het jaar). Hij is de enige international van de Oranje heren, die in aanmerking komt voor een FIH Award.

De Geus, die afgelopen zomer de Almeerse Hockey Club verruilde voor topploeg Kampong dankt zijn nominatie aan zijn goede spel tijdens de Pro League en het EK.

De middenvelder uit Almere maakt samen met de Indiër Vivek Prasad, de Australiër Blake Govers, de Brit Zachary Wallace en de Argentijnse HGC-speler Maico Casella kans op de prijs voor het grootste hockeytalent van 2019.

De winnaars van de prestigieuze prijzen worden volgend jaar bekendgemaakt. Bij de FIH-verkiezing tellen de stemmen van de nationale bonden (aanvoerders en coaches) voor 50 procent mee. De inbreng van de overige hockeyers en hockeyfans over de hele wereld bepalen 25 procent van de uitslag, net als de stemmen van de diverse media.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel