De Almeerse verliest ook laatste wedstrijd voor winterstop

ALMERE • Zo 8 december 2019 | 16:56 • Zondag 8 december 2019 | 16:56

De mannen van de Almeerse Hockey Club hebben ook de laatste wedstrijd voor aanvang van de winterstop verloren. De ploeg van coach Pasha Gademan verloor in en van Amsterdam met 7-1.

Na dik tien minuten kwam Amsterdam op voorsprong door een goal van Boris Burkhardt. Vijf minuten later maakte Stijn Jolie vanuit een strafcorner de gelijkmaker, 1-1. Tangy Cosijns zette Amsterdam met een prachtige backhand even later weer op voorsprong. Net voor het einde van de eerste helft werden de zorgen voor de Almeerse nog groter. Opnieuw was het Burkhardt met een treffer, 3-1. Daarmee stond ook de ruststand op het scorebord.

Amsterdam bouwde in de tweede helft verder, Floris Middendorp maakte er vijf minuten na rust 4-1 van. Cosijns maakte tien minuten later ook zijn tweede en dus de 5-1. Direct daarna was het Mirco Pruyser die een strafbal benutte, 6-1. Brent van Bijnen zette de eindstand van 7-1 op de borden.

Na vandaag zijn er in de hoofdklasse nog negen duels te spelen. Almere staat laatste (12) met 2 punten. Na de reguliere competitie degradeert de nummer 12 direct uit de hoofdklasse. De nummers 10 en 11 spelen na-competitie en plaats 9 is veilig.