Boymans maakt na drie jaar rentree

ALMERE • Di 21 januari 2020 | 18:32 • Dinsdag 21 januari 2020 | 18:32

Voetballer Ruud Boymans heeft na ruim drie jaar van blessureleed zijn rentree gemaakt in wedstrijdverband. De nieuwe spits van Almere City FC mocht dinsdagmiddag tijdens de oefenwedstrijd tegen een mix-elftal van Cambuur het eerste half uur meespelen en verliet daarna onder luid applaus het veld.

Voor Boymans waren zijn eerste minuten in het shirt van Almere City FC emotioneel: "Ik denk dat dit de grootste overwinning uit mijn carrière is. Drie jaar en twee maanden heb ik niet gespeeld. Iedereen had mij afgeschreven en zelf heb ik gedacht aan stoppen met voetbal. En dan toch terugkomen! Voor mijn gevoel ben ik gewoon fit nu. Ik voel mij niet anders dan voorheen".

Boymans, die in het verleden onder andere voor FC Utrecht, Willem II, AZ en VVV uitkwam, raakte in 2016 zwaar geblesseerd aan zijn enkel bij zijn toenmalige club Al Shabab uit de Verenigde Arabische Emiraten. Wat volgde waren diverse operaties en een zeer lang revalidatie traject. Vanaf mei 2019 mocht Boymans bij Almere City FC werken aan zijn herstel, wat hem uiteindelijk begin dit jaar een contract voor de rest van het seizoen opleverde bij de Keuken Kampioen Divisie club.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel