Hockeyveteraan wil vlammen bij WK in Japan

LELYSTAD • Zo 26 januari 2020 | 16:48 • Zondag 26 januari 2020 | 16:48

Voor Erik Ormeling wordt 2020 een belangrijk sportjaar. De 68-jarige Lelystedeling heeft zich met het Nederlands veteranen hockeyteam weten te plaatsen voor het Wereldkampioenschap.

Ormeling maakte vorig jaar zijn debuut. Met Oranje won hij de Europese titel en daarmee meteen een WK-ticket. De hockeyveteraan wil topfit worden voor de mondiale eindronde die in november in Tokio wordt gespeeld. Hij hoopt zich in het komende jaar opnieuw in de kijker te spelen bij de bondscoach.

Ormeling geeft met veel liefde hockeytraining aan de jeugd van MHC Lelystad. Hij is ondertussen al 68 jaar, maar dat is hem niet aan te zien, want hij verkeert in de vorm van zijn leven. Hij bewijst dat je op latere leeftijd nog steeds sportieve grenzen kunt verleggen. Ormeling schrijft zijn fitheid toe aan een gezonde levensstijl en aan zijn sportieve ouders die zijn genen aan hem hebben doorgegeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel