Onduidelijkheid over transfer Bergwijn naar Tottenham

ALMERE • Zo 26 januari 2020 | 16:18 • Zondag 26 januari 2020 | 16:18

Er is verwarring ontstaan over een mogelijk vertrek van de Almeerse profvoetballer Steven Bergwijn van PSV. De aanvaller zou de overstap maken naar Premier League club Tottenham Hotspur. Dit meldde Fox Sports zondag op zijn website. PSV spreekt de transfer tegenover Voetbal International tegen.

De club benadrukt dat er geen akkoord ligt met Tottenham Hotspur over een transfer en stelt dat de Oranje-international nooit toestemming heeft gehad om naar Engeland af te reizen.

Bergwijn verlengde vorig jaar nog zijn contract tot 2023 bij PSV, maar hij wil dus nu de zwalkende club uit Eindhoven verlaten. De ploeg van Ernest Faber staat momenteel op de vijfde plaats van de eredivisie en werd donderdag door NAC uitgeschakeld in het toernooi om de KNVB beker.

Bergwijn debuteerde in 2014 in de hoofdmacht van PSV. Hij speelde in totaal 149 wedstrijden voor de club, waarin hij 31 keer scoorde. Ook speelt de Almeerder sinds 2018 voor het Nederlands Elftal. In zijn prille jeugdjaren kwam Bergwijn uit voor ASC Waterwijk uit Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel