City FC speelt gelijk bij Jong AZ: 3-3

ALMERE • Ma 27 januari 2020 | 19:41 • Maandag 27 januari 2020 | 19:41

Almere City FC heeft maandagavond, na een enerverende wedstrijd, gelijkgespeeld tegen Jong AZ. Op het trainingscomplex van de eredivisie-club in Wijdewormer werd het uiteindelijk 3-3. In de slotfase mocht Almere City spits Ruud Boymans, na 3 jaar van blessureleed, zijn rentree maken in het betaald voetbal.

Jong AZ kwam in de eerste helft na een kwartier spelen op voorsprong na slordig balverlies van Almere City op eigen helft: Zakaria Aboukhlal mocht vervolgens aanleggen en schoot de bal hard en hoog achter doelman Joshua Smits. Op slag van rust kwamen de Almeerders op gelijke hoogte door Thomas Verheydt: de boomlange spits kopte een voorzet van Ricardo Kip (na een afgeslagen corner) van dichtbij binnen: 1-1.

Direct na rust kreeg Almere een penalty, nadat Balker naar de grond werd gewerkt na een corner. Nick Venema benutte vervolgens het buitenkansje: 1-2. Nauwelijks een minuut later lag de gelijkmaker alweer achter Joshua Smits, nadat Ferdy Druif van dichtbij de 2-2 mocht binnentikken. Een kwartier voor tijd kwam Almere City FC toch weer op voorsprong via James Efmorfidis: 2-3. Wederom konden de Almeerders niet lang nagenieten van deze voorsprong: Aboukhlal mocht 3 minuten later van dichtbij de 3-3 binnenschieten. Beide ploegen kregen vervolgens nog goede kansen op een overwinning, maar het bleef uiteindelijk 3-3 in Wijdewormer.