PSV verkoopt Bergwijn aan Tottenham

ALMERE • Di 28 januari 2020 | 8:41 • Dinsdag 28 januari 2020 | 8:41

PSV heeft een principe-akkoord bereikt met de Britse voetbalclub Tottenham Hotspur over de transfer van Almeerder Steven Bergwijn. Dat bevestigt algemeen directeur Toon Gerbrands. Bergwijn moet nog wel medisch gekeurd worden door de Londense club van manager José Mourinho.

Tottenham heeft een extra aanvaller nodig omdat Harry Kane lang is uitgeschakeld door een hamstringblessure aan zijn linkerbeen.

PSV zou ruim 30 miljoen euro krijgen voor de 22-jarige aanvaller, die negen interlands voor Oranje speelde. Bergwijn meldde zondagochtend aan PSV-trainer Ernest Faber dat Tottenham interesse in hem had. Hij kwam daarom niet in actie in de competitiewedstrijd tegen FC Twente (1-1).

Bergwijn verlengde in de zomer zijn contract met PSV nog tot medio 2023. Hij stond in de belangstelling van Sevilla en Ajax, maar besloot PSV trouw te blijven. Hij was dit seizoen in de eredivisie goed voor vijf doelpunten en tien assists.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel