City FC wint van Telstar: 4-2

ALMERE • Vr 31 januari 2020 | 19:56 • Vrijdag 31 januari 2020 | 19:56

Almere City FC heeft vrijdagavond de eerste zege van 2020 geboekt. De ploeg van Ole Tobiasen won in het eigen Yanmar stadion met 4-2 van Telstar, dat eerste stond in de stand om de derde periodetitel.

In de eerste helft kwam Telstar na 18 minuten brutaal op voorsprong: Benaissa Benamar mocht na een afgeslagen corner van dichtbij de 0-1 binnentikken. Spits Thomas Verheydt schoot vervolgens na 25 minuten op aangeven van Faris Hammouti op fraaie wijze de 1-1 hoog tegen de touwen. Diezelfde Thomas Verheydt wist na een half uur ook zijn tweede goal achter Telstar doelman Sven van der Maaten te frommelen: 2-1.

Net als afgelopen maandag tegen Jong AZ konden de Almeerders de voorsprong weer niet lang vasthouden, want een paar minuten na de 2-1 lag de 2-2 van Glynor Plet alweer achter doelman Joshua Smits.

In de 2e helft gebeurde er in eerste instantie weinig. Tot de 73ste minuut: Anass Ahannach werd diepgestuurd door linksback Absalem. Hij passeerde vervolgens keeper Van der Maaten en schoot de bal uit een moeilijke hoek binnen: 3-2. In de 80ste minuut werd de wedstrijd definitief beslist in Almeers voordeel: Youri Loen veroverde de bal op de achterllijn en bediende vervolgens Nick Venema, die van dichtbij de 4-2 mocht aantekenen.