City FC wint bij FC Dordrecht

ALMERE • Vr 7 februari 2020 | 20:03 • Vrijdag 7 februari 2020 | 20:03

Almere City FC heeft vrijdagavond haar tweede uitzege van het seizoen geboekt. Aan de Krommedijk was de ploeg van Ole Tobiasen met 1-2 te sterk voor FC Dordrecht. Door de 2e zege op rij (na de thuiszege van vorige week op Telstar) stijgen de Almeerders naar de achtste plaats van de ranglijst. Het verschil met de nummer 6 NAC bedraagt slechts 1 punt.

Bij rust leidden de Almeerders al comfortabel met 0-2 dankzij twee goals van clubtopscorer Thomas Verheydt. De boomlange aanvaller mocht eerst op aangeven van Hammouti de 0-1 binnenschieten en even later wist hij op aangeven van Ahannach ook de 0-2 achter FC Dordrecht doelman Havekotte te schieten.

Met de schrik vrij
Direct na rust kreeg FC Dordrecht een dot van een kans om terug te komen in de wedstrijd, maar Schuurman schoot van dichtbij naast. In de extra tijd werd het nog even spannend nadat Dwayne Green een vrije trap binnenschoot, maar het bleef uiteindelijk 1-2 aan de Krommedijk.

Volgende week spelen de Almeerders een thuiswedstrijd. Dan komt koploper Cambuur Leeuwarden op bezoek in het Yanmar stadion.