Sergiño Dest en Lilian de Geus sporters van het jaar

ALMERE • Wo 12 februari 2020 | 22:22 • Woensdag 12 februari 2020 | 22:22

Voetballer Sergiño Dest is uitgeroepen tot sportman van het jaar 2019 van Almere. Windsurfster Lillian de Geus is beste sportvrouw. Dat werd bekendgemaakt tijdens de dertigste editie van de Almeerse Sportverkiezingen in het Topsportcentrum.

Sergiño Gianni Dest is een Nederlands-Amerikaans voetballer die doorgaans als rechtervleugelverdediger speelt. Hij stroomde in 2018 door vanuit de jeugd van Ajax. Hij heeft als debutant bij Ajax de Johan Cruyff Schaal gewonnen. Dest debuteerde in 2019 in het Amerikaans voetbalelftal.

Lilian de Geus werd vorig jaar Europees Kampioen windsurfen en haalde brons op de wereldkampioenschappen op het Gardameer in Italie. Deze zomer doet zij mee aan de Olympische Spelen in Tokio.

De heren 1 van HAVAS Handbal in Muziekwijk ging ervandoor met de prijs van de beste sportploeg.

Het publiek mocht zelf stemmen op alle genomineerden. Dat is in totaal zo'n 1.400 keer gedaan, meldt organisator Sportbedrijf Almere.

Nieuwe prijs
Dit jaar wordt ook een vrijwilliger in het zonnetje gezet. Er is namelijk een nieuwe categorie in het leven geroepen: Sportvrijwilliger van het jaar. Klaas Huttenga van Fiets Race & Toer Club Almere is de eerste Almeerder die deze titel mag dragen.

Ook de categorie Sportclub van het jaar is nieuw. Daarin won Almere City FC. Arno Portengen van Handbalvereniging Havas is sportcoach van 2019. Baanwielrenster Kim Kalee werd uitgeroepen tot het grootste sporttalent van afgelopen jaar. Rolstoelbasketballer Bo Kramer is de beste paralympische sporter. En de aanmoedigingsprijs ging naar twee parahockeyers: Juan Andres de Koning en Frank Wessels.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel