City FC verliest nipt van koploper Cambuur

ALMERE • Vr 14 februari 2020 | 19:47 • Vrijdag 14 februari 2020 | 19:47

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen koploper Cambuur nipt verloren. In het Yanmar stadion waren de Friezen met 0-1 te sterk voor de Almeerders. Door de nederlaag zakken de Almeerders naar de negende plaats van de Keuken Kampioen Divisie.

In de eerste helft was Cambuur aanvankelijk veel dreigender en kreeg het via Jarchinio Antonia na 20 minuten een opgelegde kans op de 0-1. Almere City doelman Smits speelde hem zomaar de bal in de voeten op de rand van de zestien. Antonia pakte het cadeautje echter niet uit en schoot voor een leeg doel naast. In de slotfase van de eerste helft herpakte Almere City zich en werd de thuisploeg wat dreigender: zo zag rechtsback Faris Hammouti een schot geblokt door Sambissa.

In de 2e helft kwam Cambuur na 10 minuten op voorsprong. Oratmangoen stuurde Antonia weg op rechts weg en vervolgens kon zijn voorzet van dichtbij worden binnengewerkt door Giovanni Korte. Almere City FC ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en kreeg kansen via Ahannach en Verheydt. Vlak voor tijd was invaller Ruud Boymans in de 96e minuut nog heel dichtbij de 1-1, maar zijn kopbal ging over de goal van Cambuur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel