Organisatie Zuiderzeerally belooft spektakel

EMMELOORD • Zo 16 februari 2020 | 15:15 • Zondag 16 februari 2020 | 15:15

De organisatie van de Zuiderzeerally belooft spektakel dit jaar. In tegenstelling tot vorig jaar is de rally weer eendaags in plaats van twee dagen. De organisatie besloot de rallyproef op vrijdagavond te schrappen zodat meer teams meedoen aan de rally. "Doordat we een compact eendaags evenement neerzetten wordt het voor de teams budgettair interresanter om te komen", legt René Markus van de organisatie uit.

Ook is de start- en finishplaats dit jaar niet meer op de Paardenmarkt in het centrum van Emmeloord maar bij transportbedrijf Van Wieren even verderop in het dorp aan de Randweg.

Ondanks deze veranderingen belooft de organisatie dat de Zuiderzeerally dit jaar bijzonder wordt voor zowel de deelnemers als voor het publiek. "We gaan vier klassementsproeven in Kampen rijden en de finale is op de Nagelerweg in het donker. Ook de short-rally, een categorie voor beginnende teams, heeft dit jaar twee ritten in het donker. Unieke proeven dus met veel snelheid op een stratencircuit en dus gegarandeerd veel spektakel."

Inmiddels hebben meer dan dertig teams zich ingeschreven waaronder een aantal teams uit Flevoland zoals Flevo Rally Sport. De monteurs van het team zijn al maanden bezig om de twee auto's op tijd klaar te krijgen. "Het kriebelt weer en we hebben er veel zin in", legt coureur Ton Kamer uit. "Ik verheug me het meest op de avondproef op het industrieterrein. We kennen het terrein en dus hebben we een beetje voordeel."

Overigens is het nog niet helemaal zeker dat de Zuiderzeerally doorgaat. Dit omdat de benodigde vergunningen nog niet rond zijn. De Zuiderzeerally staat gepland op zaterdag 21 maart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel