City FC verliest bij NAC: 1-0

ALMERE • Vr 21 februari 2020 | 19:54 • Vrijdag 21 februari 2020 | 19:54

Almere City heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen NAC verloren. In Breda was de thuisploeg met 1-0 te sterk voor de formatie van Ole Tobiasen. Bij rust was het nog 0-0 in het goed gevulde Rath Verlegh stadion.

In de eerste helft waren de kansen schaars voor beide ploegen. Op slag van rust kreeg Almere City aanvaller Nick Venema wel een dot van een kans om de wedstrijd open te breken. Hij kreeg de bal na een prima voorzet van Ahannach op een presenteerblaadje, maar de FC Utrecht huurling kopte rechtstreeks in de handschoenen van NAC doelman Nick Olij.

In de 2e helft kreeg NAC na 57 minuten een strafschop, nadat Azzagari naar de grond ging na een actie van Youri Loen. Jan Paul van Hecke benutte vervolgens de penalty: 1-0. Na de openingstreffer was NAC een aantal keren dichtbij de 2-0. Almere City trainer Ole Tobiasen bracht in de slotfase nog Boymans en Vossebelt binnen de lijnen, maar echt gevaarlijk werden de Almeerders niet meer.

Door de nederlaag in Breda zakken de Almeerders naar de tiende plaats van de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week vrijdag nemen de Almeerders het thuis op tegen hekkensluiter Helmond Sport.

Opstelling Almere City FC: Smits; Hammouti, Mirani, Balker, Absalem (80.Boymans), Bensabouh, Ahannach, Loen; Harrison (80. Vossebelt), Verheydt, Venema (63. Kaandorp)

Geel: Ahannach, Hammouti