Windsurfer Badloe maakt nog steeds kans op Olympische ticket

FLEVOLAND • Vr 28 februari 2020 | 6:32 • Vrijdag 28 februari 2020 | 6:32

Windsurfer Kiran Badloe uit Lelystad start zaterdag tijdens de finaledag van het WK met 10 punten voorsprong op zijn concurrent Dorian van Rijsselberghe. Het blijft dus spannend tot het laatste moment in Australië. De strijd om een Olympische ticket ligt dus nog helemaal open.

Badloe en Van Rijsselberghe hebben afgesproken dat de surfer die het best presteert tijdens het WK, voor Nederland naar de Olympische Spelen in Japan mag.

Sinds maandag strijden de beste windsurfers van de wereld in de Olympische RS:X-klasse tegen elkaar op het water net onder Melbourne. Badloe gaat nog altijd aan kop in het algemeen klassement, met Van Rijsselberghe direct achter zich. Zaterdag is de finale van het WK. Tijdens de medalrace tellen alle punten dubbel. Badloe moet morgen minimaal op de vijfde plaats eindigden om zeker te zijn van het Olympische ticket. Daarmee prolongeert hij ook zijn wereldtitel.

Ook Lilian de Geus uit Almere doet het perfect tijdens dit WK. De Almeerse gaat als koploper naar de finale van morgen. Zij heeft al een ticket voor de Olympische Spelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel