Hockeyers hard onderuit bij Pinoké

ALMERE • Zo 1 maart 2020 | 17:13 • Zondag 1 maart 2020 | 17:13

De hockeymannen van de Almeerse Hockey Club zijn zondagmiddag slecht begonnen aan de tweede seizoenshelft. In de eerste wedstrijd na de winterstop verloor de ploeg van Pasha Gademan in Amstelveen met 6-1 van Pinoké.

Bij rust was het nog 2-1 voor Pinoké. Nadat de thuisploeg via Warmerdam in het tweede kwart op voorsprong was gekomen, wist Deagan Huisman de Almeerders op gelijke hoogte te brengen. Nog voor rust scoorde Landbrug de 2-1.

In de tweede helft kwam Pinoké op 3-1 via Mazzilli, nadat Justin Klop de bal inleverde. Daarna ging het hard en liep de thuisploeg via Weers, Warmerdam en Hendrickx naar een eclatante 6-1 zege.

Coach Gademan kraakt discipline spelers
Na afloop was Almere-coach Pasha Gademan niet te spreken over de slechte discipline van sommige van zijn spelers. Na het trainingskamp in Zuid-Afrika had Gademan hier geen rekening mee gehouden: "Ik had eigenlijk echt een andere ploeg verwacht. Een ploeg met geloof, met wil en een stukje hoop. Een ploeg, die de afgelopen weken gewoon een goede speciale tijd met elkaar heeft gehad en dat vandaag wilde tentoonstellen. Ik denk dat dit bij de helft van de jongens aanwezig was, de andere helft heeft zich teveel op een tweede plan gezet", aldus Gademan.

De Almeerse Hockey Club blijft hekkensluiter van de Hoofdklasse, met 2 punten uit 14 gespeelde wedstrijden. Na vandaag zijn er nog acht duels te spelen. Na de reguliere competitie degradeert de nummer 12 direct uit de hoofdklasse. De nummers 10 en 11 spelen na-competitie en plaats 9 is veilig.