Almere City wint bij FC Den Bosch: 1-2

ALMERE • Vr 6 maart 2020 | 19:47 • Vrijdag 6 maart 2020 | 19:47

Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch gewonnen. In stadion De Vliert was de ploeg van Ole Tobiasen met 1-2 te sterk voor de Brabanders. Het was de eerste wedstrijd van de 4e en laatste periode in de Keuken Kampioen Divisie en de Almeerders stijgen naar de achtste plaats van de ranglijst.

Almere City FC begon slecht aan de wedstrijd en keek al binnen 5 minuten tegen een achterstand aan: Junior van der Velden mocht na een corner de bal bij de 2e paal geheel vrij binnenkoppen. Na 20 minuten kwam Almere City FC beter in de wedstrijd: eerst schoot Blackson hard tegen de onderkant van de lat. Even later was het Anass Ahannach, die op aangeven van Hammouti van dichtbij de gelijkmaker mocht binnenschieten. Deze 1-1 betekende ook de ruststand in Brabant.

In de 2e helft kwam Almere City FC na een uur spelen op voorsprong door James Efmorfidis na knap voorbereidend werk van Thomas Verheydt. In het vervolg van de 2e helft drong FC Den Bosch aan en moest doelman Joshua Smits een aantal keren handelend optreden. Ook Almere was gevaarlijk via Efmorfidis en Ahannach, maar weigerde de trekker over te halen. Het bleef spannend tot de laatste seconde, maar uiteindelijk wisten de Almeerders drie belangrijke punten te pakken in de strijd om de play-offs plekken.