SV Urk laat winst glippen tegen ACV

URK • Za 7 maart 2020 | 17:03 • Zaterdag 7 maart 2020 | 17:03

In de Hoofdklasse B heeft SV Urk zaterdagmiddag thuis met 2-2 gelijkgespeeld tegen titelkandidaat ACV. De Assenaren kwamen pas in de extra tijd op gelijke hoogte via een penalty.

In de eerste helft kende SV Urk een vliegende start: binnen 4 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Lucas Schraal. Vervolgens moest de centrale verdediger geblesseerd het veld verlaten. Na een half uur spelen verdubbelde SV Urk de marge via opnieuw Schraal, die na een fraaie actie de 2-0 binnenschoot. Dit betekende ook de ruststand op sportpark De Vormt.

ACV kwam vroeg in de 2e helft terug via een kopbal van oud Flevo Boys spits en oud prof Marco van der Heide. Na een uur spelen moesten de gasten verder met 10 man na 2x geel voor Jim de Leeuw. Hij gaf de scheidsrechter een cynisch applausje na een gele kaart en kreeg daarop direct zijn tweede. ACV ging vervolgens met 10 man op zoek naar een punt. In de 93e minuut ging ACV invaller Hagenauw neer in de zestien en kreeg Klaas Kramer rood. Hagenauw bepaalde vervolgens vanaf 11 meter de uitslag op 2-2.