City FC: fit blijven en afwachten

ALMERE • Za 14 maart 2020 | 15:31 • Zaterdag 14 maart 2020 | 15:31

De profvoetballers van Almere City FC spelen de komende drie weken geen competitie, maar blijven voorlopig wel gewoon dagelijks doortrainen om fit te blijven. Ook zal de eerste selectie mogelijk besloten oefenwedstrijden gaan spelen.

Aangepast trainingsschema
Directeur John Bes: ""Er is een aangepast trainingsrooster opgesteld. Dat betekent dat ze wel degelijk door blijven trainen, alleen iets minder dan in een reguliere competitieweek. In de komende weken zullen er ook wat oefenwedstrijden gespeeld worden. Tegen elkaar of eventueel tegen een andere BVO (Betaald Voetbal Organisatie).

Toewerken naar FC Eindhoven
Directeur Bes hoopt dat de competitie begin april hervat kan worden: "We gaan nu uit van het scenario dat we op 3 april weer moeten aantreden tegen FC Eindhoven. Dat lijkt ver weg weg, maar dat valt natuurlijk ook wel weer mee. Als dat het geval is, zal er volle bak door getraind moeten worden om de slotfase van de competitie goed in te gaan".

We laten ons leiden door RIVM
Bes is op dit moment nog niet bezig met een eventueel langer voetbalverbod:"Ik verplicht mijzelf daar nog niet aan te denken, dat heeft geen zin. Volgende week komt er weer een update van zowel het RIVM als de KNVB over de eventuele scenario's vanaf april. We laten ons nu gewoon leiden door het RIVM en zullen anticiperen als dat zin heeft.

Football Academy gesloten
De clubleiding heeft wel per direct de Footbal Academy op slot gedaan. Dit betekent dat alle jeugdelftallen van de profclub voorlopig niet meer zullen trainen

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel