Profvoetballers minimaal tot 6 april thuis

ALMERE • Ma 16 maart 2020 | 15:34 • Maandag 16 maart 2020 | 15:34

Profvoetbalclub Almere City FC heeft met onmiddellijke ingang alle trainingen van de eerste selectie opgeschort en haar stadion gesloten. De spelers blijven in ieder geval tot 6 april thuis en zullen individuele trainingsschema’s krijgen.

De club volgt daarmee het nieuwe advies van de KNVB aan profclubs om per direct alle trainingsfaciliteiten te sluiten in verband met de bestrijding van het coronavirus. In eerste instantie wilde Almere City FC de komende drie weken blijven trainen en onderling oefenwedstrijden gaan spelen.

Volgens directeur John Bes dienen de spelers zich thuis streng aan de richtlijnen voor hun voeding en slaap te houden. "Insteek is dat de spelers zich individueel 'in shape' houden voor een mogelijke hervatting op termijn."

Ook het kantoorpersoneel van Almere City FC zal de komende weken zo veel mogelijk vanuit huis gaan werken. De receptie is gesloten tot 6 april.

Volgens directeur Bes is de financiële situatie van Almere City FC niet in gevaar door de nieuwe maatregelen. Dit heeft er mee te maken dat de belangrijkste inkomstenbronnen van de club sponsoring en media-gelden zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel