Tophandbalster Smeets wellicht terug naar Frankrijk

ALMERE • Vr 27 maart 2020 | 17:02 • Vrijdag 27 maart 2020 | 17:02

Tophandbalster Martine Smeets bivakkeert momenteel in Almere, maar moet zich komende week misschien weer melden bij haar club Metz Handball.

Smeets vertelt bij haar woning in Almere Duin: "Eigenlijk staat op de planning dat ik zondag terug ga naar Frankrijk. Ik weet echter niet hoe het verder gaat met de lockdown in Frankrijk. Ik verwacht als de lockdown verlengd zal worden, dat ik dan langer in Nederland kan blijven. Zo niet, dan zit ik zondag terug in de auto naar Metz. Dit is niet mijn favoriete keuze: als het moet, dan moet het ! Dan ga ik daar zoveel mogelijk binnen blijven, afstand bewaren en hopen dat ik gezond blijf".

Geen Olympische Spelen

Smeets zag deze week haar Olympische droom van komende zomer met de Oranje vrouwen in rook opgaan. De Spelen in Tokio (waar Oranje al voor geplaatst was) zijn vanwege het coronavirus met een jaar uitgesteld. Smeets:" Dat is zuur, balen natuurlijk. Je bereidt je daar 4 jaar op voor. We zaten na het gewonnen WK in een goede flow, maar het is wel de enige juiste beslissing: er spelen nu belangrijkere dingen, op naar 2021".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel