Handbalster Smeets mag in Almere blijven

ALMERE • Za 28 maart 2020 | 14:51 • Zaterdag 28 maart 2020 | 14:51

Tophandbalster Martine Smeets mag voorlopig in Nederland blijven. In eerste instantie zou Smeets zich zondag weer moeten melden bij haar werkgever Metz Handball. Doordat de lockdown in Frankrijk tot 15 april verlengd is, heeft ze van haar club toestemming om voorlopig in Nederland te blijven.

"Ik heb vrijdagavond direct bericht gehad van de club. De lockdown is met 2 weken verlengd en ik kan dus gelukkig nog wat langer in Nederland blijven", laat een opgeluchte Smeets weten.

Conditie alternatief op peil houden

Smeets blijft deze dagen zoveel mogelijk binnen en probeert haar conditie op peil te houden in Almere Duin: "We hebben een programma van de club meegekregen. Ik probeer zoveel mogelijk thuis te trainen. Het zijn echt hele alternatieve trainingen: dan heb ik het over rugtassen vullen met waterflessen, trainen met elastiek en een bezemstok gebruiken om tassen met gewicht aan te hangen".

Geen Olympische Spelen: enige juiste beslissing

Smeets zag deze week haar Olympische droom van komende zomer met de Oranje vrouwen in rook opgaan. De Spelen in Tokio (waar Oranje al voor geplaatst was) zijn vanwege het coronavirus met een jaar uitgesteld.

Smeets:" Dat is zuur, balen natuurlijk. Je bereidt je daar 4 jaar op voor. We zaten na het gewonnen WK in een goede flow, maar het is wel de enige juiste beslissing: er spelen nu belangrijkere dingen. Gezondheid gaat altijd voor. Je zou de gezondheid van iedereen die mee werkt aan de Spelen in gevaar brengen. Dat is het absoluut niet waard".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel